Tatar z łososia

Słysząc tata na myśl przychodzi tylko mięso wołowe dokładnie zmielone i podane z surowym żółtkiem. Wiele osób nie tknie tatara. Są jednak inne jego odmiany.

Czy smaczniejsze? Nie wiem, ale z pewnością zdrowsze i wręcz idealne do urozmaicenia diety. Tatar z łososia z pewnością na stałe zagości w waszych jadłospisach. Jego przygotowanie zajmie dosłownie kilka minut.

A zobaczycie – tatar z łososia to danie wręcz wykwintne! SKŁADNIKI: 150 gramów wędzonego łososia, pęczek szczypiorku, dwa ogórki konserwowe, 4 grzybki w zalewie, przyprawy. Łososia drobno siekamy. Podobnie szczypiorek.

Ogórki i grzybki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki razem mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Tatar można urozmaicić surowym żółtkiem, ale nie jest to warunek konieczny.

Danie jest smaczne bez niego. Podajemy w miseczce, możemy też udekorować go szczypiorkiem. Tatar dobrze smakuje z pieczywem czosnkowym.

Nadaje się do podania na kolację, lunch lub na rodzinne spotkanie czy imprezę w gronie przyjaciół. Urozmaicisz nim każdy stół.

www.apos.com.pl/ http://www.viavac.com/pl/produkty/szklo/125-podnosniki-prozniowe-szklo.html